Klachtgerichte massage

Baat heb je van deze klachtgerichte massage wanneer je letterlijk en/of figuurlijk vastloopt. 

Je lichaam heeft aandacht nodig!

 Een onderrug die gemasseerd wordt. Klachtgerichte massage is goed voor wanneer we letterlijk en/of figuurlijk vast lopen.

Voordelen van een klachtgerichte massage

Middels enkele stevige massagetechnieken worden verhardingen, knopen, verkrampingen, stijve spieren en afvalstofophopingen stukje bij beetje weggemasseerd. Klachtgerichte massage bevordert afvoer van afvalstoffen en stimuleert de doorbloeding van weefsels. Het weefsel krijgt extra zuurstof en voedingstoffen. Je zal in het dagelijks leven meer bewegingsvrijheid, verlichting en meer energie gaan ervaren. Merk je niet zo snel resultaat, geef het dan enige tijd de kans om zo ver te komen.

De opzet van de massages is om uit te kijken naar het kantelpunt, d.w.z. dat het zelfherstellend vermogen het zelf weer aan kan.

Hoe werkt het?

Behandelplan:
 • Je bereikt op korte termijn (lichamelijk/geestelijk) al resultaat en krijgt voor lange termijn tools (bewustwording) die je pijnvrij en onafhankelijk kunnen houden.
 • Dit traject is bedoeld voor positief ingestelde mensen die geloven dat er meer mogelijk is dan wat de dokter zegt. Durf jij naar jezelf te kijken?
 • De focus ligt op het oplossen van (langdurige) pijnklachten/blessures door de dieperliggende oorzaken aan te pakken. Wat zit er achter de klacht? Pak het bij de wortel aan!
 • Een traject waarbij je naast de fysieke massage voldoende persoonlijke aandacht krijgt.
 • Geen injecties, pijnstillers of enkel eindeloze oefeningen.

Voorbeelden van klachten:

Slapeloosheid door spierpijn
Hoofdpijn en/of migraine door overbelaste nekspieren
Stijve spieren door spanning en stress
Pijn bij schouderblad
Stijve schouders
Slijmbeursontsteking
Frozen shoulder
Tennisarm
Golfarm
Carpaal tunnel syndroom
RSI (tegenwoordig CANS)
Stramme armen
Uitstralingspijn naar nek/schouder of armen
Tintelingen in vingers
Chronische pijnklachten
Stijve spieren bij zwangerschap
Dikke vingers en/of enkels (lichte oedeem)
Stijve spieren door vermoeidheid
Stijve beenspieren
Uitstralingspijn naar bil, benen
Stijve spieren door een foutieve (werk)houding (Scoliose, beenlengteverschil of door bureauwerk bijvoorbeeld.)
Stijve spieren door slijtage knie, heup of schoudergewricht
Een stijve (onder)rug
Spit
Ischias
Hernia
Pijn bij heup(en) en/of bij SI-gewricht
Stijve spieren als gevolg van fibromyalgie, MS, Lyme of ziekte van Crohn
Herstel van stijve spieren na een medische ingreep of een ernstige ziekte
Stijfheid door somberheid, neerslachtigheid of depressiviteit. Kom uit je hoofd en doorbreek de vicieuze cirkel.

Maak een afspraak

of neem vrijblijvend contact op:

Prijzen

Klachtgerichte massage

Half uur

 / 30 minuten

 € 40

  Klachtgerichte massage

  1 uur

   / 60 minuten

   € 70

   Klachtgerichte massage

   1,5 uur

    / 90 minuten

    € 100

    Waardering

    5 / 5

    Google Maps

    5 / 5

    Facebook

    Maak een afspraak

    of neem vrijblijvend contact op:

    Meestgestelde vragen

    Dat is het moment bereiken dat het zelfherstellend vermogen het weer over kan nemen. Je komt fysiek en/of geestelijk tot herstel.

    Een mooi voorbeeld wanneer deze functioneert zijn de momenten wanneer we met bijvoorbeeld sporten in een flow terecht komen, of als we in gesprek met iemand de tijd vergeten, of wanneer alles wat we overdag ondernemen vanzelf lijkt te gaan. Het lichaam, het mentale en het intuïtieve staan in verbinding met elkaar en werken samen.

    Nog een goed voorbeeld is de hoeveelheid energie, souplesse en openheid van een kind. Volwassenen daarentegen zitten veelvuldig in het hoofd. Verantwoordelijkheden, conditioneringen, zorgen en beperkende overtuigingen maken stress én het lichaam wordt minder goed aangevoeld. Hierdoor sluiten we onszelf af, de energie doorstroming wordt beperkt en gaan we we gaan minder energie en meer stijfheid ervaren. Dit systeem gaan ervaren, begrijpen en kunnen omdraaien maakt een betere lichamelijke en geestelijke gezondheid. De massage helpt je hiermee!

    Hoe snel dit proces plaats kan vinden en of deze verbetering blijvend zal zijn hangt af van je conditie, ziektebeeld, je levenssituatie, mate van acceptatie en je wil en openheid om jezelf hierin te ontwikkelen. Geef vooral aandacht aan het proces. Enkel alleen aandacht aan het resultaat maakt dat je jezelf blokkeert.

    Heb je daarbij geestelijke aandachtspunten?
    Zorgen, te veel verantwoordelijkheden, stress, conditioneringen en beperkende overtuigingen, deze sluiten je af. Hierdoor verlies je veel energie. Wanneer je lichaam door de massages vrijer en energieker aan gaat voelen, ontstaat er geestelijke ruimte om dit proces van alsmaar afsluiten om te kunnen buigen. In de weerstand blijf je en veel energie zal door het afsluiten verloten blijven gaan. en kan je opnieuw veel energie verliezen. Accepteer je situatie, het is op dit moment wat het is! Ik kan je hierbij helpen. Wanneer dit zo is ( deze zin kan je weglaten en de volgende voor in de plaats:) Vraag jezelf eens af waar je blij mee bent in het dagelijks leven (hobby’s, vrienden, werk etc.)? Het zal je leven een constructievere richting geven door hier voeding aan te geven. (deze weg en de volgende voor in de plaats:) Door hier voeding aan te geven zal je leven in positieve zin veranderen. Het zal je draagkracht vergroten. Leef je leven!

    De massage kan inderdaad als stevig worden ervaren. Als de massage niet stevig is dan kunnen er stijve spieren en afvalstofophopingen niet weg worden gemasseerd. Het spel is om zoveel mogelijk weg te halen toch?

    Te stevig is echter de andere kant op, verkramp je en kan je je aandacht niet meer bij de massage houden of doet de massage pijn geef het bij me aan. Denk alsjeblieft niet dat pijn fijn is en dat je hierdoor sneller resultaat gaat hebben. In de pijn is fijn modus werp je jezelf een blokkade op. De massage werkt het beste wanneer deze lichamelijk en geestelijk binnen je grenzen afspeelt.

    Ik werk hiervoor met de pijnschaal (VAS). De bedoeling is dat de massage in schaal zes, zeven binnen de comfortzone zo tegen je pijngrens afspeelt. Dan is de massage het effectiefst, acht is verkrampen, negen is je ogen dichtknijpen en tien is dat je mij iets aan wilt doen. Nogmaals geef het aan wanneer je voelt dat de massage boven schaal zeven terecht komt en dus ook wanneer de pijnbeleving, bij de plekken die er toe doen, onder schaal zes uitkomt.

    Leuk om te ervaren is wanneer het herstel zich inzet, dat tijdens de massage de pijnbeleving vermindert en een stijve spier of afvalstofophoping langzaam verdwijnt. De massage voelt steeds minder stevig uiteindelijk zelfs als een ontspanningsmassage.

    Het is mogelijk dat je direct na de massage vermoeid voelt, ietwat duizelig bent, of lichte hoofdpijn ervaart. De dag na de klachtgerichte massage zou het kunnen zijn dat je spierpijn, een beurs gevoel en/of blauwe plekken hebt. Dit hoort erbij! Het weefsel is met een stijve spierklacht gering belastbaar door langdurige stijfheid, verkramping en ophoping van afvalstoffen.

    Deze bijwerkingen zullen per klachtgerichte massage minder worden, om uiteindelijk te verdwijnen. Indien je voor een massage een tijd niet bent geweest of tijdens het massageproces door omstandigheden een acute stijve spierklacht krijgt, dan kunnen de bijwerkingen terugkomen. Afstemmen met mij is het sleutelwoord. Graag haal ik met de massage zoveel mogelijk bij je weg. Het is echter voor mij een uitdaging om erachter te komen wat je lichamelijk en geestelijk aankan. Hier heb ik jouw bereidheid voor nodig. Heb je een lage pijngrens of juist een hoge, ben je spierpijn gevoelig, krijg je snel blauwe plekken? Op elkaar afgestemd zijn komt van beide kanten.

    Houd me op de hoogte wanneer de bijwerkingen erger zijn dan hiervoor opgenoemd. Laat duidelijk zijn dat dit niet mijn bedoeling is. Zijn ze er wel dan kunnen we daar tijdens de volgende massage rekening mee houden. Laten we er samen voor gaan dat de massage zich binnen de lijntjes afspeelt en daardoor het weefsel zijn kracht, bewegingsvrijheid, herstelvermogen, flexibiliteit en functionaliteit weer terugkrijgt.


    Bakkumerstraat 43a
    1901 HJ Castricum
    Social media