Massagetherapie

Het is een lichaamsgerichte therapie die verder gaat dan een gewone massage. Waar een gewone massage spieren ontspant of versoepelt, kan massagetherapie daarbij bewustwording en inzicht geven.

Niet de ziekte of de klacht staat in dit proces centraal, maar jij!

 Een onderrug die gemasseerd wordt. Massagetherapie is goed voor wanneer we letterlijk en/of figuurlijk vast lopen.

Wat is het doel?

Massagetherapie geeft inzicht van je overtuigingen, patronen, neiging en blinde vlekken, die ontspanning in de weg zitten en fysieke dan wel geestelijke klachten veroorzaken. Sta eens stil wat er in je leeft.

Het lichaam ontspant, spanning verminderd, blokkades verdwijnen en het zelfhelend vermogen wordt gestimuleerd. Het geeft ruimte andere keuzes te maken en nieuwe stappen te zetten in je leven. Lichaam en geest komen in balans.

Van klacht naar oorzaak
Niet alleen het aanpakken van gezondheidsklachten, maar ook het achterhalen van de oorzaken heeft de focus. Een klacht is zelden alleen lichamelijk. Onbalans op het ene niveau heeft invloed op andere. Veelal komen klachten voort uit zo'n onbalans.

Onverwerkte emoties, belemmerende gedachten, een grote mate van stress: het zijn allemaal triggers voor lichamelijke ongemakken. Welke lichamelijke klachten er ook zijn, het zijn veelal geen toevallige gebreken van het menselijk lichaam. Ze kunnen een uitdrukking zijn van wat er binnenin je leeft, bewust of onbewust. Het vraagt om bewuste aandacht om volledig te worden gehoord of te worden gezien.

Massagetherapie kan ingezet worden bij tal van klachten zoals hoofdpijn, slapeloosheid, rugpijn of darmproblemen. Ook bij burn-outklachten, stress of oververmoeidheid kan massagetherapie verlichting bieden. Het is een volwaardige therapievorm die uitstekend samengaat met de meest gangbare medische behandelingen. De therapievorm is geschikt voor het behandelen van acute en langdurige klachten. Daarnaast is het een uitstekend preventiemiddel.

Hoe werkt het?

Jij geeft aan of het een zachte of een stevige massage mag zijn. Zo kan een gewone massage overgaan in een massage die verdieping nodig heeft en weer terug. Tijdens de massage bespreken we mogelijke oorzaken 'Is er bijvoorbeeld sprake van teveel willen of frustraties op het werk?'. Het luisteren naar signalen van het lichaam staat centraal. Je lichamelijke spanningen, ongemakken of klachten gebruiken we als wegwijzer. Ervaar ze, zonder te oordelen of te analyseren. Alles mag er zijn, niets hoeft weg. Acceptatie van alles wat er zich aandient zonder daar direct verandering in te willen aanbrengen. Door met aandacht naar de signalen van je lichaam te gaan, krijgt je lichaam de kans om zijn verhaal te vertellen. Observeer! Wat zegt het! Vaak is het al een hele opluchting als het verhaal eruit gekomen is. Zie jij jezelf?

Ervaar je spanning in je lijf, voel jij onrust, ben je gejaagd, ben je bang, boos, verdrietig, blij, kan je jezelf lief hebben, hoe hoog leg jij de lat, waar zijn je grenzen, kun je nee zeggen, hou jij de schijn op dat alles in orde is, kun je dingen loslaten of moet je controle houden? Wat zijn je verlangens, wensen en behoeften? Het mag er allemaal zijn. Zo kun je jezelf beter leren kennen en begrijpen. Zo ontwikkel je jezelf en leer je luisteren naar je innerlijke kompas. Met het ervaren van verlichting, meer stroming, meer energie, een nieuw perspectief en meer ruimte heb je hem. Bevrijd jezelf! Deze massage wordt gegeven door Thijs Punt.

Een controle middel of je door processen heen bent gekomen is in diepe ontspanning kunnen geraken. Probeer daarvoor eens een Ayurvediche lichaamsmassage. Ik geef naast het masseren les in Raja Yoga, dat is een opleiding tot zelfrealisatie en intiutieve ontwikkeling.

Meer over masseur Thijs 

Maak een afspraak

of neem vrijblijvend contact op:

Prijzen

Massagetherapie

0,5 uur

 / 30 minuten

 € 40

  Massagetherapie

  1 uur

   / 60 minuten

   € 70

   Massagetherapie

   1,5 uur

    / 90 minuten

    € 100

    Waardering

    5 / 5

    Google Maps

    5 / 5

    Facebook

    Maak een afspraak

    of neem vrijblijvend contact op:

    Meestgestelde vragen

    Ontwikkeling kan alleen wanneer je ertoe aangetrokken wordt. Er klaar voor zijn. Het is niet iets wat je jezelf kan opleggen. Ga er open in, van ik zie wel.

    De opzet is om meer inzicht te verkrijgen over jezelf en daar energie van te krijgen. Meer vrede, vreugde en liefde. Het kan zijn dat je tegen een geestelijke blokkade aan loopt. Je hebt meer inzicht / bewustzijn nodig om het op te lossen. Zie het als een avontuur om er uiteindelijk doorheen te komen. Je bent onderweg. Puzzelstukjes verzamelen. Focus ondertussen in je leven op hetgeen je jezelf kwijt in kunt. Dan komt het vanzelf. Mocht je lichamelijke bijwerkingen ervaren dan heeft de massage een meer klachtgerichte massage focus gehad.