Ayurvedische ontspanninsmassage

Baat heb je van deze lichaamsmassage wanneer je in tijden verkeert van laag in je energie zitten, fysieke en/of geestelijke drukte, als test in hoeverre je kan ontspannen, ter ondersteuning bij mentale en emotionele verwerkingsprocessen en/of training in verdere stiltebeoefening.

De Ayurvedische lichaamsmassage(s) helpt je hiermee.

Een vrouw die in de rust is weggezakt. Heb jij weleens ervaren waar een ontspanningsmassage goed voor is?

Voordelen van een Ayurvedische lichaamsmassage

In diepe ontspanning komen betekent dat gedachtes en gevoelens verdwijnen. Je komt tot jezelf. Nieuwsgierig of je deze ontspanning kan laten ontstaan? Gebruik de zachte massage, de warme medicinale olie, de massage in stilte en aandacht voor de Marma punten hiervoor.

Laat de massage zijn werk doen. Je zakt erin als het ware. Omgevingsgeluiden raken op de achtergrond en je tijdbesef lost op. Een gevoel van welbehagen en hernieuwde energie is dan wat tot je komt.

Hoe werkt de massage?

Velen leven het leven alsof ze op lekke fietsbanden rijden. Gedachtes en emoties kosten energie. Herkenbaar? Laat ze als sneeuw voor de zon smelten. Observeren i.p.v. analyseren, de zogenaamde helicopterview. Je voelt je lichter worden. Laat mij je hierbij helpen.

Een cadeau voor jezelf wanneer je aan deze massage kan overgeven. Kom in balans! Je verkrijgt dan het overzicht en leeft in het nu. Wanneer overgave een uitdaging voor je is onderga de massage een aantal keer. Het overgave spel zal je steeds gemakkelijker afgaan. Zie de eerste keer als introductie, de tweede keer wordt al meer eigen, de derde gaat de stilte beoefening gemakkelijker enz.

Heb je stijve spierklacht(en)? Ga dan eerst voor een klachtgerichte massage. Heb je geestelijke aandachtspunten? Dan zal massagetherapie passender zijn. In ontspanning komen zal na het oplossen van deze aandachtspunten je gemakkelijker afgaan. Deze massages en de Ayurvedische wordt gegeven door Thijs Punt.

Meer over masseur Thijs 

Maak een afspraak

of neem vrijblijvend contact op:

Prijzen

Ayurvedische lichaamsmassage

1,5 uur

 / 90 minuten

 Optie 1 € 90

70/80 minuten: achterkant benen, rug, nek, hoofd, voorkant benen, buik, armen en hoofd.

10/20 minuten: Ruimte voor afstemming en uitwisseling ervaring (aanrader voor de eerste keer en voor groot onderhoud).

  Ayurvedische lichaamsmassage

  1 uur

   / 60 minuten

   Optie 2 € 65 

  50 minuten: achterkant benen, rug, nek, hoofd, voorkant benen, armen en hoofd.

  10 min ruimte voor afstemming en uitwisseling ervaring (ideaal voor klein onderhoud).

   Waardering

   5 / 5

   Google Maps

   5 / 5

   Facebook

   Maak een afspraak

   of neem vrijblijvend contact op:

   Meestgestelde vragen

   Wanneer je de zogeheten flow ervaart. Je verkeert in een diepe ontspanning, overgave is een ander woord. Je fysieke -, mentale - en intuïtieve lichaam staan op één lijn. Je voelt je ontspannen, energiek en verbonden met jezelf en de wereld om je heen. Je bent tot jezelf gekomen.

   Iedereen! Jong en oud, ziek of gezond kan deze massage ontvangen. De massage voedt, ontspant en heeft een reinigende werking. Anders dan alleen het lichaam zal de massage ook een positieve uitwerking hebben op de geest.

   Er wordt op een zachte manier behandeld, veelal of zelfs helemaal in stilte, net waar jij je goed bij voelt. De massagedruk is afgestemd op je fysieke en geestelijke gesteldheid. De Ayurvedische lichaamsmassage heeft een energetisch aspect. De energiestroom in je lijf wordt gestimuleerd en geharmoniseerd. Hierdoor kun je niet alleen lichamelijke, maar ook mentale, emotionele en spirituele spanning los laten.

   - Geef je over aan de ontspanningsmassage. Geen al te hoge verwachtingen koesteren. Laat de massage zijn werk doen. Het komt tot je als een geschenk.
   - Gedachtes of gevoelens mogen er zijn. Puur door er naar te kijken, ze te observeren, zonder er iets van te vinden laat je ze oplossen.
   - Adem tijdens de massage rustig in door je neus richting je buik. Laat je aandacht een tijdje meegaan met je ademhaling. Dit zal je helpen om gedachtes (verder) tot rust te brengen. Je bewegelijke deel van je geest geef je hiermee een richtpunt zolang dat nodig is.
   - Een stilte oefening helpt hierbij. Ben je gevorderd hierin? Dan heb ik waardevolle aanwijzingen voor je om nog dieper te kunnen komen. Vraag ernaar.

   Het kan heerlijk zijn om je mee te laten voeren met mooie muziek. Fijn voor dat moment, verder heb je er niets aan. Je bent niet zelf in ontspanning gekomen. Veel krachtiger is het wanneer je vanuit ZIN, openheid en aandacht de stilte en ontspanning tot je kan laten komen. Wanneer je dit overgavespel begint te spelen, dan kan je in het dagelijks leven dit principe ook gaan toepassen. Kijk, daar heb je iets aan.

   Het zuiveringsproces heeft als gevolg dat er spanning en vermoeidheid kan loskomen en je soms ietwat licht in je hoofd kan voelen. Pas je bezigheden hierop aan, na enkele uren zal dit verdwijnen. Over het algemeen zijn de bijwerkingen positief. Het kan voorkomen dat er negatieve gevoelens omhoog borrelen. Dit kunnen onopgeloste situaties uit het verleden zijn die we vastzetten in ons lichaam. Ga dit proces van verwerken aan wanneer jij er klaar voor bent.