Klachtgerichte massage

Baat heb je van deze klachtgerichte massage wanneer je letterlijk vastloopt. 

Je lichaam heeft aandacht nodig!

 Een onderrug die gemasseerd wordt. Klachtgerichte massage is goed voor wanneer we letterlijk vast lopen.

Voordelen van een klachtgerichte massage

Door middel van enkele stevige massagetechnieken worden verhardingen, knopen, verkrampingen, stijve spieren en afvalstofophopingen stukje bij beetje weggemasseerd. Klachtgerichte massage bevordert afvoer van afvalstoffen en stimuleert de doorbloeding van weefsels. Het weefsel krijgt extra zuurstof en voedingstoffen. Je zal in het dagelijks leven meer bewegingsvrijheid, verlichting en energie gaan ervaren.

Verwacht je meteen resultaat? Geef het een kans. Een klacht die enige tijd opbouw heeft gehad. Gaat niet zomaar weg. Buiten het episch centrum om zijn er altijd wel plekken die zich laten masseren in afwachting van het kantelpunt. Deze massage wordt verzorgt door Thijs Punt.

Meer over masseur Thijs 

Hoe werkt het?

De opzet van de massage is om uit te kijken naar het kantelpunt, d.w.z. dat het zelfherstellend vermogen het zelf weer aan kan. Wat vast zat komt los. Je gaat richting herstel.

Behandelplan:
 • Je bereikt op korte termijn (lichamelijk) resultaat. Nogmaals er zijn altijd plekken die zich gemakkelijk laten masseren. Tijdens het proces om door het episch centrum heen te komen krijg je tools (bewegen, voeding, slapen enz). Die je pijnvrij en onafhankelijk kunnen houden. In hoeverre je hier open voor staat en klaar voor bent.
 • Een traject waarbij je naast de fysieke massage voldoende persoonlijke aandacht krijgt.
 • Geen injecties, pijnstillers of enkel eindeloze oefeningen.
 • Mocht tijdens het masseren blijken dat de dieper liggende oorzaken meer in het geestelijke ligt. Dan kan de massage een massagetherapeutische verdieping krijgen. Wat zit er achter de klacht? Pak het bij de wortel aan! Let op: Dit traject is bedoeld voor positief ingestelde mensen die geloven dat er meer mogelijk is dan wat de dokter zegt. Durf jij echt naar jezelf te kijken?
 • Mocht de klacht opgelost zijn. Kijk eens naar de Ayurvedische lichaamsmassage. Je kunnen ontspannen en overgeven voorkomt velen klachten en problemen in je leven.

Voorbeelden van klachten:

Slapeloosheid door spierpijn
Hoofdpijn en/of migraine door overbelaste nekspieren
Stijve spieren door spanning en stress
Pijn bij schouderblad
Stijve schouders
Slijmbeursontsteking
Frozen shoulder
Tennisarm
Golfarm
Carpaal tunnel syndroom
RSI (tegenwoordig CANS)
Stramme armen
Uitstralingspijn naar nek/schouder of armen
Tintelingen in vingers
Chronische pijnklachten
Stijve spieren bij zwangerschap
Dikke vingers en/of enkels (lichte oedeem)
Stijve spieren door vermoeidheid
Stijve beenspieren
Uitstralingspijn naar bil, benen
Stijve spieren door een foutieve (werk)houding (Scoliose, beenlengteverschil of door bureauwerk bijvoorbeeld.)
Stijve spieren door slijtage knie, heup of schoudergewricht
Een stijve (onder)rug
Spit
Ischias
Hernia
Pijn bij heup(en) en/of bij SI-gewricht
Stijve spieren als gevolg van fibromyalgie, MS, Lyme of ziekte van Crohn
Herstel van stijve spieren na een medische ingreep of een ernstige ziekte
Stijfheid door somberheid, neerslachtigheid of depressiviteit. Kom uit je hoofd en doorbreek de vicieuze cirkel.

Maak een afspraak

of neem vrijblijvend contact op:

Prijzen

Klachtgerichte massage

0,5 uur

 / 30 minuten

 € 40

  Klachtgerichte massage

  1 uur

   / 60 minuten

   € 70

   Klachtgerichte massage

   1,5 uur

    / 90 minuten

    € 100

    Waardering

    5 / 5

    Google Maps

    5 / 5

    Facebook

    Maak een afspraak

    of neem vrijblijvend contact op:

    Meestgestelde vragen

    Dat is het moment bereiken dat het zelfherstellend vermogen het weer over kan nemen. Je komt fysiek en/of geestelijk tot herstel.

    Een mooi voorbeeld wanneer deze functioneert zijn de momenten wanneer we met bijvoorbeeld sporten in een flow terecht komen, of als we in gesprek met iemand de tijd vergeten, of wanneer alles wat we overdag ondernemen vanzelf lijkt te gaan. Het lichaam, het mentale en het intuïtieve staan in verbinding met elkaar en werken samen.

    Nog een goed voorbeeld is de hoeveelheid energie, souplesse en openheid van een kind. Volwassenen daarentegen zitten veelvuldig in het hoofd. Verantwoordelijkheden, conditioneringen, zorgen en beperkende overtuigingen maken stress én het lichaam wordt minder goed aangevoeld. Hierdoor sluiten we onszelf af, de energie doorstroming wordt beperkt en gaan we we gaan minder energie en meer stijfheid ervaren. Dit systeem gaan ervaren, begrijpen en kunnen omdraaien maakt een betere lichamelijke en geestelijke gezondheid. De massage helpt je hiermee!

    Hoe snel dit proces plaats kan vinden en of deze verbetering blijvend zal zijn hangt af van je conditie, ziektebeeld, je levenssituatie, mate van acceptatie en je wil en openheid om jezelf hierin te ontwikkelen. Geef vooral aandacht aan het proces. Enkel alleen aandacht aan het resultaat maakt dat je jezelf blokkeert.

    Heb je daarbij geestelijke aandachtspunten?
    Zorgen, te veel verantwoordelijkheden, stress, conditioneringen en beperkende overtuigingen, deze sluiten je af. Hierdoor verlies je veel energie. Wanneer je lichaam door de massages vrijer en energieker aan gaat voelen, ontstaat er geestelijke ruimte om dit proces van alsmaar afsluiten om te kunnen buigen.

    Accepteer je situatie, het is op dit moment wat het is! Ik kan je hierbij helpen. Vraag jezelf eens af waar je blij mee bent in het dagelijks leven (hobby’s, vrienden, werk etc.)? Door hier voeding aan te geven zal je gunstige herstelomstandigheden komen en je leven in positieve zin veranderen. Het zal je draagkracht vergroten. Leef je leven! Heb je hier hulp bij nodig? Dan zal de massage een massagetherapeutische verdieping krijgen.

    De massage kan inderdaad als stevig worden ervaren. Als de massage zachtjes zou zijn dan kunnen er geen stijve spieren en afvalstofophopingen weg gemasseerd worden. Het spel is om zoveel mogelijk weg te halen toch?

    Te stevig is echter de andere kant op, dan verkramp je en kan je je aandacht niet meer bij de massage houden. Denk nou alsjeblieft niet dat pijn fijn is en je hierdoor sneller resultaat gaat krijgen. In de pijn is fijn modus werp je jezelf een blokkade op. De massage werkt het beste wanneer deze lichamelijk en geestelijk binnen je grenzen afspeelt.

    Ik werk hiervoor met de pijnschaal (VAS). De bedoeling is dat de massage in schaal zes, zeven binnen de comfortzone zo tegen je pijngrens afspeelt. Dan is de massage het effectiefst, acht is niet meer kunnen ontspannen, 8,5 verkrampen, negen is je ogen dichtknijpen en tien is dat je mij iets aan wilt doen. Nogmaals geef het aan wanneer je voelt dat de massage boven schaal zeven terecht komt en dus ook, bij de plekken die er toe doen, onder de zes uitkomt.

    Leuk om te ervaren is wanneer het herstel zich inzet, dat tijdens de massage de pijnbeleving vermindert en een stijve spier of afvalstofophoping langzaam verdwijnt. De massage voelt steeds minder stevig uiteindelijk zelfs als een ontspanningsmassage.

    Het is mogelijk dat je direct na de massage vermoeid voelt, ietwat duizelig bent, of lichte hoofdpijn ervaart. De dag na de klachtgerichte massage zou het kunnen zijn dat je spierpijn, een beurs gevoel en/of blauwe plekken hebt. Dit hoort erbij! Het weefsel is met een stijve spierklacht gering belastbaar door (langdurige) stijfheid, verkramping en ophoping van afvalstoffen.

    Deze bijwerkingen zullen per klachtgerichte massage minder worden, om uiteindelijk te verdwijnen. Indien je voor een massage een tijd niet meer bent geweest of tijdens het massageproces door omstandigheden een acute stijve spierklacht krijgt, dan kunnen de bijwerkingen terugkomen. Afstemmen met mij is het sleutelwoord. Graag haal ik met de massage zoveel mogelijk bij je weg. Het is echter voor mij een uitdaging om erachter te komen wat je lichamelijk en geestelijk aankan. Hier heb ik jouw bereidheid voor nodig. Heb je een lage pijngrens of juist een hoge, ben je spierpijn gevoelig, krijg je snel blauwe plekken? Waar zitten je grenzen? Op elkaar afgestemd zijn komt van beide kanten.

    Houd me op de hoogte wanneer de bijwerkingen erger zijn dan hiervoor opgenoemd. Laat duidelijk zijn dat dit niet mijn bedoeling is. Zijn ze er wel dan kunnen we daar tijdens de volgende massage rekening mee houden. Laten we er samen voor gaan dat de massage zich binnen de lijntjes afspeelt en daardoor het weefsel zijn kracht, bewegingsvrijheid, herstelvermogen, flexibiliteit en functionaliteit weer terugkrijgt.

    - Koorts (de stofwisseling is dan al verhoogd)
    - Algemene infectieziekten: ook bij verkoudheid, griep en keelontsteking
    - Te veel pijn
    - Extreme vermoeidheid en uitputting (massage kan dan slecht worden verwerkt)
    - Slechte algehele gezondheid
    - Interne klachten zoals: Hartproblemen, hoge bloeddruk, tumoren enz.
    - Besmettelijke huidaandoeningen
    - Algemeen onwel zijn; misselijkheid, braken, diarree
    - Onverklaarbaar (nachtelijk) transpireren
    - Onverklaarbaar gewichtsverlies
    - Onverklaarbare vermoeidheid
    - Duizeligheid
    - Onderstaande pathologie beelden;
    * Traumatische klachten zoals: grote open wonden
    * Orthopedische klachten (klachten met botten)
    * Ernstige psychische klachten

    Het betreffende lichaamsdeel wordt niet gemasseerd wanneer er sprake is van:
    - Ontsteking
    - Trauma: open wonden
    - Vaataandoeningen: trombose (bloedpropjes) en arteriosclerose (dichtgeslibte aderen)
    - Reflexdystrofie (Plaatselijke schrompeling (= atrofie) van zenuw- en botweefsel)
    - Niet volledig herstelde fracturen