Sportmassage

Je hebt baat van deze massage wanneer je (top)sporter bent en je ervan bewust bent dat je lichaam aandacht c.q. onderhoud nodig heeft.

Sport je intensief, heb je een blessure, ben je in voorbereiding voor een wedstrijd of een inspanningstest? Maak een afspraak!

Een getapte knie die behandelt wordt. Sportmassage geeft extra aandacht voor spieren om het herstel te bevorderen.

Voordelen van een sportmassage

Sportmassage is uitermate geschikt om je spieren optimaal te laten functioneren, overbelasting te voorkomen en sneller van de inspanning of blessure te herstellen. Jouw training, wedstrijd, keuring of sporttest zal je beter afgaan.

Sportmassage stimuleert de doorbloeding van weefsels en voert afvalstoffen af. Een voordeel wanneer er sprake is van verharding, knopen, verkramping, stramme dan wel stijve spieren en of afvalstofophoping.

Hoe werkt sportmassage?

Door middel van enkele stevige massagetechnieken wordt hetgeen stug dan wel hard is los gemasseerd. Dit zal met een redelijk tot goede conditie maximaal één à twee massages van 60 minuten duren.

Wanneer het langer duurt dan dit, dan zal de massage een klachtgericht karakter krijgen. De intentie van deze massage (tenzij anders gewenst) is om het hele lichaam (rug, nek, schouders, armen, bekken en benen) te masseren. Zijn er teveel ophopingen en stijve spieren? Dan masseer ik liever eerst deze aandachtsgebieden weg. De massage zal volledig binnen je comfortzone plaats vinden. Deze massage wordt verzorgt door Thijs Punt.

Meer over masseur Thijs 

Maak een afspraak

of neem vrijblijvend contact op:

Prijzen

Sportmassage

0,5 uur

 / 30 minuten

 € 40

  Sportmassage

  1 uur

   / 60 minuten

   € 70

   Sportmassage

   1,5 uur

    / 90 minuten

    € 100

    Waardering

    5 / 5

    Google Maps

    5 / 5

    Facebook

    Maak een afspraak

    of neem vrijblijvend contact op:

    Meestgestelde vragen

    - Het doel van de sportmassage is het wegmasseren van afvalstoffen, knelpunten, verharde- en overbelaste spieren. Om blessures te voorkomen, het lichaam voor te bereiden voor een inspanning en beter en sneller te herstellen na het sporten.
    - Een sportmassage kan naast de fysieke aandacht ook een geestelijke voorbereiding voor een wedstrijd of evaluatie na een wedstrijd zijn!

    - De massage kan inderdaad als stevig worden ervaren.
    - Zou de massage niet stevig zijn dan zouden we geen stijve spieren en afvalstofophopingen weg kunnen masseren.
    - We doen de massage samen, verkramp je, kan je je aandacht er niet meer bij houden of doet de massage pijn geef het aan. Denk niet van dan is het eerder weg. De massage werkt het beste wanneer deze lichamelijk en geestelijk binnen je grenzen afspeelt.
    - Ik werk hiervoor met de pijnschaal (VAS). De bedoeling is dat de massage in schaal zes, zeven binnen de comfortzone zo tegen je pijngrens afspeelt. Dan is de massage het effectiefst, acht is verkrampen, negen is je ogen dichtknijpen en tien is dat je mij iets aan wilt doen. Nogmaals geef het aan wanneer je voelt dat de massage boven schaal zeven terecht komt. Ook wanneer bij de plekken die er toe doen de pijn onder schaal zes uitkomt. Het spel is om zoveel mogelijk weg te halen toch?

    - Het is mogelijk dat je op dezelfde dag ietwat vermoeid, licht duizelig en een dag na de massage lichte spierpijn hebt. Dit hoort erbij. Deze bijwerkingen zullen minder worden, zo niet verdwijnen wanneer je vaker een sportmassage hebt gehad. Is de reactie heftiger dan is je conditie minder dan gedacht en zal de massage een een klachtgericht karakter krijgen.
    - Denk hieraan wanneer je voor een belangrijke inspanning staat, kom het liefst ruim van te voren. Als het niet anders kan, dan kan het niet anders. De sportmassage zal hoe dan ook je situatie gaan verbeteren.
    - De ondertoon zal in ieder geval moeten zijn dat je van de sportmassage meer bewegingsvrijheid ondervindt, dat de massage verlichtend werkt en dat je een zekere mate van ontspanning ervaart.

    - Wanneer je in redelijk tot goede conditie verkeerd maximaal één à twee massages van 60 minuten.
    - Gaat dit langer duren, dan zal de massage een klachtgericht karakter krijgen. Er zijn oorzaken die het zelfherstellend vermogen belemmeren.
    - Raadzaam is om ruim voor een belangrijke wedstrijd / keuring / sporttest je emmer met afvalstoffen en stijve spieren leeg genoeg te hebben. In deze periode is het beste om de massages kort op elkaar te laten plaatsvinden.
    - Laat jezelf na herstel, indien je een druk leven hebt, preventief masseren. Afhankelijk van je sport en dagelijkse inspanningen kan dit variëren van één keer in de maand tot eens in de twee of drie maanden.

    - Koorts (de stofwisseling is dan al verhoogd)
    - Algemene infectieziekten: ook bij verkoudheid, griep en keelontsteking
    - Te veel pijn
    - Extreme vermoeidheid en uitputting (massage kan dan slecht worden verwerkt)
    - Slechte algehele gezondheid
    - Interne klachten zoals: Hartproblemen, hoge bloeddruk, tumoren enz.
    - Besmettelijke huidaandoeningen
    - Algemeen onwel zijn; misselijkheid, braken, diarree
    - Onverklaarbaar (nachtelijk) transpireren
    - Onverklaarbaar gewichtsverlies
    - Onverklaarbare vermoeidheid
    - Duizeligheid
    - Onderstaande pathologie beelden;
    * Traumatische klachten zoals: grote open wonden
    * Orthopedische klachten (klachten met botten)
    * Ernstige psychische klachten

    Het betreffende lichaamsdeel wordt niet gemasseerd wanneer er sprake is van:
    - Ontsteking
    - Trauma: open wonden
    - Vaataandoeningen: trombose (bloedpropjes) en arteriosclerose (dichtgeslibte aderen)
    - Reflexdystrofie (Plaatselijke schrompeling (= atrofie) van zenuw- en botweefsel)
    - Niet volledig herstelde fracturen